Saturday, October 11, 2014

Set Slimming Shaklee Bantu Buang Berat Badan Berlebihan

Set Slimming Shaklee adalah antara produk yang paling banyak permintaan sepanjang saya mula berniaga produk Shaklee. Alhamdulillah :)Saya tidak nafikan ada yang berjaya turun sampai lebih 10 kg dan ada yang tidak berjaya...Apa bila saya kaji, individu yang berjaya turunkan berat adalah sangat berdisiplin dalam menjaga mengambilan kalori.

Makan Shaklee + Jaga makan + Senaman = Boleh kurusMakan Shaklee + Makan Tak Jaga = Tak akan kurus sampai bila-bila. Hihi...Kena faham konsep ini.Pengambilan kalori yang berlebihan adalah punca pengumpulan lemak. Ini kerana gula ringkas yang datang dari karbohidrat akan disimpan di dalam badan sebab tidak digunakan.Jika anda mengambil kalori yang berlebihan pada hari tersebut, kena pastikan kalori tersebut digunakan dengan membuat senaman/circuit trainning/high interval intensity trainning (HIIT).


Konsep Shaklee adalah BUANG, BINA, BAKAR

BUANG

Buang sama erti dengan detox. Detox di sini adalah dengan mengeluarkan toksin dan kotoran dalam usus kita, membersihkan sekaligus memudahkan untuk penyerapan nutrient. Usus yang tidak bersih, penuh dengan toksik akan menyebabkan penyerapan nutrisi akan terganggu.

Untuk detox ini antara produk pilihan adalah:

Antara kandungan ramuan dalam Herb Lax adalah senna

Herb-Lax


Herb-Lax adalah detox usus, mengadungi daun senna yang digunakan oleh Rasulullah sebagaimana dinyatakan dalam Tibb An-Nabawi:
Rasulullah s.a.w bersabda “Apa yang kamu gunakan untuk melancarkan pergerakan usus besar dan menggalakkan pengaliran daripada perut?” Aishah r.a. menjawab, “Euphorbia”. Baginda bersabda lagi, “Padanya terdapat penyakit dan ia sepanas api, sebaiknya gunakan senna”. 


herb lax shaklee


Alfalfa Complex
Daun Alfalfa merupakan makanan tinggi nutrisi dan sumber fiber yang baik untuk detox tubuh. Ia digunakan oleh pasukan tentera Tariq bin Ziyad sewaktu mendapat di Sepanyol pada tahun 711.alfalfa shaklee 
DTX Complex
DTX Complex juga dikenali sebagai tonik detoks hati, mengandungi milk thistle yang sekian lama digunakan dalam perubatan Islam sebelum ia dibawa ke Eropah.liver tonic shaklee


Yang mana satu pilihan hati? Bergantung kepada bajet anda. Biasanya produk yang selalu menjadi pilihan adalah Alfalfa Complex (yang juga bagus untuk ibu menyusu), dan Herb-Lax (perut rasa kempis).


Selain dari aktiviti metabolisma (purata kita bakar 1200 kalori sehari dengan hanya duduk diam-diam!) Shaklee juga menyediakan produk untuk membantu dalam pembakaran lemak-lemak badan.


BAKAR


Omega Guardomega guard shakleeOmega Guard terdiri dari asid lemak perlu Omega-3 yang bertindak dengan hormon termasuk hormon leptin yang berkaitan dengan rasa lapar. Kajian menunjukkan pengambilan asid lemak Omega-3 membantu menjadikan tubuh kita ‘mesin pembakar lemak’.


Lecithin
Lecithin adalah sejenis pengemulsi lemak yang tidak dihasilkan oleh tubuh. Ia juga berguna untuk ibu menyusu bagi mengelakkan bengkak susu.lecithin shaklee

BINA

Membina otot adalah penting dalam berdiet. Otot yang sihat membakar lemak lebih baik dan menjadikan kawalan berat badan kita menjadi lebih baik, dan mengelakkan – mudah turun mudah naik.
Oleh kerana itu pengambilan protien penting dalam program penurunan berat badan.


Cinch Shake Mix
Cinch Shake Mix merupakan produk hebat untuk inchloss dan weight loss kerana ia mengandungi protein leucine yang penting dalam pembinaan otot.


ESP (Soy Protein)

Pilihan alternatif untuk Cinch Shake Mix, adalah ESP yang membekalkan protein soya yang istimewa.

shaklee weight management

Pilihlah produk anda. Turunkan berat dengan cara yang betul agar kesihatan terjamin, bukan sekadar kurus!
Hubungi saya untuk set slimming dan set diet yang sesuai dengan anda dan budget anda!

Daya 012-6891597


No comments:

Post a Comment