Friday, July 28, 2017

Bagaimana Vivix Shaklee Bantu Turunkan Paras Gula Dalam Darah Dengan Berkesan

Sejak saya baca buku Say No To Diabetes, hasil tulisan Patrick Holford, saya pegang satu prinsip yang berbeza, pesakit kencing manis boleh BEBAS KENCING MANIS jika ubah cara hidup dan pemakanan.

Banyak topik yang Patrick Holford bincangkan. Dan paling mengujakan, dalam buku tersebut ada membincangkan perihal resveratrol dalam membantu menurunkan gula dalam darah.

Dan Vivix Shaklee mengandungi resveratrol dan 15 polifenol yang sangat power.

Sebenarnya, Vivix Shaklee dah bantu ramai sangat orang turunkan gula dalam darah.

Nak tahu macam mana?
Saya kongsikan di sini. 

Nak tahu, 1 dari 5 orang dewasa di Malaysia, adalah pesakit kencing manis.

sumber : Google


Sebenarnya ada beberapa sebab orang Malaysia ni, ramai yang kencing manis. Antaranya,
1. Cara pemakanan yang tidak sihat. Pemgambilan gula yang berlebihan.
2. Stress
3. Obesity
4. Kurang bersenam
5. Pengambilan ubat ubatan.

90% orang yang ada kencing manis biasanya type II, asalnya normal tetapi disebabkan diet yang tidak seimbang, gaya hidup yang tidak sihat ----> insulin tidak dapat berfungsi dengan baik.

 Bagaimana Kencing Manis Boleh Terjadi?

Apabila kita makan, karbohidrat akan di cernakan menjadi glukosa, glukosa seterusnya akan masuk ke salur darah untuk diagihkan kepada sel organ yang memerlukan---> sumber tenaga kita.
Hormon Insulin secara automatik akan dihasilkan oleh pankreas untuk membenarkan glukosa masuk ke dlm sel organ.
Insulin berperanan macam gatekeeper atau kunci antara salur darah dan sel organ.
Apabila insulin buka pintu, glukosa akan masuk ke dalam sel, bekalkan tenaga untuk jalankan fungsi sel.

Diabetes/kencing manis terjadi apabila insulin tak dapat buka pintu antara sel organ dan salur darah,
Glukosa akhirnya terkumpul dalam darah---> glukosa yang tinggi dalam darah menyebabkan kencing manis

Cara Turunkan Gula Dalam Darah Dengan Vivix. Dalam Vivix Ada Resveratrol


Mengikut kajian, ada 5 mekanisme bagaimana resveratrol dapat bantu kurang metabolik sindrom akibat kencing manis dalam badan.

1. Resveratrol bantu memperbaiki keseimbangan glukosa dalam darah==> jadi elok balik ikut sistem yang betul macam body kita patut buat.

2. Resveratrol Bantu Kurangkan rintangan insulin==> vivix tolong betulkan fungsi "kunci dan mangga" tadi supaya glukosa boleh masuk dalam sel dan tak terkumpul di salur darah sahaja

3. Resveratrol Bantu Melindungi pankreas==> kita nak nourish balik pankreas yang dah rosak dan terbeban tadi, supaya boleh berfungsi semula dengan baik. 
Kita tak nak cucuk insulin tiruan. Kita nak hasilkan sendiri insulin oleh pankreas kita. Vivix akan reduce radang di pankreas-->protect sel di pankreas--> supaya insulin akan increase ke normal semula.

4. Resveratrol Bantu Membaiki rembesan insulin ==> bila sel pankreas dah normal, insulin akan dihasilkan secara normal oleh badan kita.

5. Resveratrol Bantu Membaguskan Keseimbangan Metabolisme- fungsi tubuh.


Ini saya kongsi pengamal Vivix yang darahnya turun setelah amalkan Vivix.


InsyaAllah, dengan pengambilan Vivix yang consistent, pesakit kencing manis boleh kembali tersenyum

Nak cuba?

hubungi daya segera di http://wasap.my/60126891597

Saturday, May 6, 2017

Pengedar Shaklee Kota Kemuning, Bukit Rimau, Bukit Naga, Jalan Kebun, Taman Sri Muda dan Alam Megah

Assalamualaikum WBT dan salam seantero dunia.

Since Daya memang akan duduk Kota Kemuning lama, jadi Daya rasa seeloknya Daya buat pengumuman penting.

Daya merupakan Pengedar Shaklee Shah Alam, Kota Kemuning, Jalan Kebun, Bukit Rimau, Bukit Naga, Kampung Lombong, Taman Sri Muda, HICOM, Proton, Alam Megah dan Putra Height.

Daya juga boleh COD Shaklee di Seksyen 15,16,17,18,19,20,21 sampai 33.

Sebab area sini memang tak jauh dari rumah Daya.

Berita happy nya COD di semua tempat di atas adalah PERCUMA.

No charge. Istimewa untuk customer saya.


Pengedar Shaklee Kota Kemuning, Kampung Lombong,  Bukit Rimau,BukitNaga,Taman SriMuda,HICOM, Proton, Alam Megah dan Putra Height

Jika andaberminat untuk dapatkan produk Shaklee,jangan segan wassup saya di 012-6891597.

Free consultation untuk anda.

Friday, April 21, 2017

Apa Beza Produk Vitamin Shaklee Dengan Vitamin Lain

AssalamualaikumWBT dan salam seantero dunia.

Ada orang tanya, apa beza produk Shaklee Dengan Vitamin di farmasi yang berlambak tu?

Nak tahu? Mari Daya terangkan.

Daya ada background chemistry.
Dan pernah buat master dalam bidang Bahan Termaju (Advanced Material) di Universiti Sains Malaysia. Jadi, Daya memang memilih sesuatu produk berdasarkan kajian.Apa yang Daya cari ada dalam Shaklee.

Perbezaan Shaklee (The Shaklee Difference)Berbanding Produk YangBerlambak Di Pasaran

Ada 3 perkara yang membeza Shaklee Dengan Produk Yang Lain.

Shaklee Mengesahkan Mempunyai 3 Ciri Ini.


1. Sentiasa Selamat

Shaklee Corporation memberi jaminan bahawa produk Shaklee sentiasa selamat.
Lebih 100,000 ujian kawalan setiap tahun dilakukan untuk memastikan produk Shaklee betul-betul selamat dan berkesan.

Produk Shakleejuga disahkan oleh pihak ketiga dan 350 ujian pencemraran ke atas setiap bahan-bahan  untuk menghasilkan produkShaklee. Nak tengok bahan tersebut selamat atau bertoksik.
Sampai begitu sekali punya teliti Shaklee.

Dengan segala ujian yang telah dilakukan, Shaklee boleh menjamin semua produknya selamat dimakan

2. Sentiasa Berkesan

Shaklee labur USD 300,000 untuk penyelidikan dan setakat ini lebih 100 laporan saintifik telahditerbitkan. Saintis yangbuat penyelidikan di Shaklee Corporation bukan seroang dua, tapi 60 orang okay :)

Shaklee sangat menjaga hak ekslusif segala penyelidikan yang telah dilakukan.
Maka tak hairanlah Shaklee dah patentkan lebih 50 penyelidikan yang telah dilakukan.

Satu lagi, Shaklee satu-satunya syarikat nutrisi yang buat Landmark Study.
Saya akan ulaskan keistimewaan Landmark Study ni.

3. Sentiasa Hijau (Always Green)

Semua bahan untuk menghasilkan produk Shaklee adalah mesra alam.
Tiada paraben,triclosan,ftalat dan bahan kimia yangberisiko merosakkan alam.

Shaklee berani produknya adalah 100 % Guaranteed.

Jadi, anda dah tak de alasan untuk tidak memilih Shaklee.

Terbukti terbaik dari yang lain.

Kalau ta bagus, masakan angkasawan NASA pun memilih Shaklee?


Nak  tahu lebih lanjut, boleh hubungi Daya di 012-6891597

http://wassup.com.my/0126891597