Tuesday, December 3, 2013

Daftar Ahli Shaklee Sekarang Untuk Penjimatan Berganda

Shaklee sudah menjadi FENOMENA!!!

Masakan tidak nak beli barang pun kena tunggu 3 jam. Ramainya orang..

Tapi itu dulu.
Semenjak Shaklee dah mulakan sistem online, branch dah tak jammed macam dulu.
Alhamdulillah.

Kenapa Mesti Jadi Ahli Shaklee?

Jika anda pengguna tegar Shaklee haruslah DAFTAR AHLI SHAKLEE sekarang!! Banyak faedah yang anda akan dapat. Antaranya:

1) dapat beli Shaklee dengan harga yang lebih rendah dari harga retail. Diskaun 10-20 % dari harga retail
2) Boleh dapat cash bonus based on pembelian setiap bulan. Yang ni ada term and condition. 
3) Boleh beli buy 6 free 1. Setiap bulan, Shaklee akan buat promosi beli 6 produk dapat 1 percuma.Yang ni boleh share-share dengan member Shaklee yang lain di bawah saya. So, dapat harga yang lebih murah dari harga member. kalau dah memang favorite produk beli je terus 6 botol, terus dapat free 1. Kan best :)

Jika anda ingin berbisnes dengan Shaklee, lagi banyak bonus yang Shaklee offer.
Saya ada ceritakan di SINI. Sila clicks.

Soalan yang sering ditanya tentang menjadi ahli Shaklee.

1) Bagaimana nak daftar sebagai ahli/pengedar Shaklee?

Untuk FREE MEMBERSHIP SHAKLEE, anda perlu membuat pembelian dalam rm 650 dalam satu resit.
Anda perlu hubungi saya ( saya akan uruskan proses pendaftaran) atau pergi sendiri ke branch Shaklee dan daftar dengan menggunakan ID saya 860756  (Norhidaya Zakaria) sebagai sponsor.

atau

anda boleh buat pembayaran sebanyak RM 75 ( termasuk postage) dan anda terus boleh jadi ahli Shaklee dan beli produk dengan harga ahli.

2) Perlu tak renew keahlian?
Tak perlu selagi at least anda membeli sekali dalam setahun.


3) Perlukan membuat pembelian setiap bulan?
Tidak perlu.

4) Bolehkah saudara mara saya menggunakan ID anda untuk beli produk Shaklee?
Boleh sangat. Jika pembelian melebih rm 465, anda berhak mendapat bonus dari Shaklee. Lagi banyak anda beli, lagi banyak bonus yang anda boleh dapat.

5) Bagaimana nak dapatkan info produk Shaklee?
Bila anda menjadi member anda akan mendapat beg memberkit Shaklee. Dalam beg tersebut, anda dibekalkan 1) produk info 2) produk guide 3) business manual dan lain-lain lagi.

Jika anda berdaftar di bawah saya, saya akan masukkan anda dalam secret group FB saya. Di situ anda boleh bertanya jika ada perkara yang kurang faham atau anda mahukan konsultansi.

Sudah bersedia untuk dapatkan keahlian Shaklee??

Jangan malu-malu untuk hubungi saya di 012 6891597 atau emel ke hidayazakaria@yahoo.com

Cepat jangan lepaskan peluang!!!!!

Psst: Bulan ni saya ada buat offer best untuk jadi member Shaklee. Cepat PM/SMS/Whatsapp jika ingin tahu.


Tuesday, November 26, 2013

Testimonial Vivix Shaklee dan Dapatkan Harga Vivix Shaklee Dengan Harga Terendah

Salam semua. Bulan ini adalah bulan ke 2 promosi Shaklee untuk produk Vivix.
Sambutan sangat menggalakkan.Seorang sahabat Shaklee saya sendiri telah berjaya menjual hampir 100 botol Vivix Shaklee. Alhamdulillah.

Vivix Shaklee telah menjadi fenomena sekarang.


Bahan Utama dalam Vivix dan Fungsinya

Anggur muskat yang juga dikenali sebagai anggur nombor satu di Amerika menimbulkan kekecohan di kalangan masyarakat kerana kebaikannya yang boleh membuatkan kulit bertambah muda serta memberi kesihatan berpanjangan. Anggur muskat dan bijinya adalah satu daripada sumber terbaik antioksidan dan mempunyai ciri antiradang. Ini kerana sebatian phenolik tertumpu pada bahagian biji. Jika dibandingkan anggur lain, ia mempunyai 40 kali ganda lebih polifenol yang terdapat dalam arak merah yang terbukti berfaedah bagi kesihatan kardiovaskular, menurunkan tahap gula dalam darah selain melambatkan proses penuaan.

Selain anggur muskat, tumbuh-tumbuhan lain yang baik untuk kesihatan serta agen penuaan ialah elderberi. Ia adalah tumbuhan lasak tanah lembap di sepanjang tepi jalan dan sungai hanya di Eropah dan Amerika Utara. Elderberi sudah digunakan sekian lama dalam perubatan tradisional bagi mengubati asma, sembelit, artritis dan selesema. Tumbuhan ini adalah antioksidan yang kuat dan melindungi sel daripada kerosakan disebabkan toksin alam sekitar, diet tidak seimbang serta tekanan.

Polygonum cuspidatum sejenis pokok saka terbesar di Asia adalah sumber semula jadi resveratrol sama seperti yang terdapat pada kulit anggur merah dan biji anggur merah. Tumbuhan ini mempunyai banyak faedah kesihatan dan sering terdapat dalam produk antipenuaan. Ini kerana kandungan resveratrol membantu memperlahankan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah dan mengurangkan lebihan lemak yang tidak diperlukan tubuh.


Akhir sekali lobak ungu adalah sumber vitamin A terbaik, mengandungi fitokimia yang mengandungi antioksidan, antibakteria, antiradang penyakit serta mengurangkan risiko penyakit jantung. 

TESTIMONIAL VIVIX SHAKLEE

KENCING MANIS

PEROKOK TEGAR

MILD STROKE

AWET MUDA AYU RAUDAH


DIABETES


DIABETES

MINOR STROKE

  DIABETES


Ramai sangat yang sudah berpuas hati dengan keberkesanan Vivix.

Dapat kan Vivix sekarang dengan harga yang sangat rendah.

PM atau Whatsapp saya di 012 6891597.
Free consultation dan Free postage untuk anda!!

Sunday, November 17, 2013

Set Kurus Shaklee Bantu Ramai Wanita Kurus

Mempunyai berat badan yang berlebihan, bukan lah satu perkara yang menggembirakan seseorang wanita. Ini kerana kesan dari berat badan yang berlebihan memberi impak yang negatif terhadap tubuh, seperti

> period tak teratur
>kurang subur
> bau badan
> mudah letih
> kurang stamina
> wajaha tak bermaya
> baju banyak tak muat
> diperli kawan-kawan
> tak yakin pada diri
> merasakan diri sudah tidak cantik
> diperli suami sendiri

dan lain-lain lagi.

Sebenarnya punca berat badan bertambah adalah disebabkan kita mengambil jumlah kalori yang berlebihan dalam satu-satu hari. Apabila jumlah kalori yang diambil berlebihan, ia akan disimpan di dalam badan dan secara tidak lansung akan menambahkan berat badan. Di Malaysia, kita terdedah kepada makan yang tinggi kalori seperti:

1) Nasi Lemak ~ 340 kcal
2) Ayam goreng KFC~ketul(peha)  110 kcal
                              ~1 ketul (dada) 160 kcal
3) Nasi lemak telur mata kerbau + timun + sambal ~350 kcal
4) Nasi minyak (kosong) 3 senduk ~265 kcal
5) Lontong + nasi impit 1 mangkuk ~300 340 kcal

dan lain-lain lagi.

Fuh fuh...

Nak kurus apa yang penting ialah kita tahu berapa nilai calori yang kita ambil dan berapa yang kita bakar.
Antara faktor yang menyebabkan diet gagal adalah:

==> Kekurangan nutrisi
==> Sukar untuk Mengikuti diet
==> Hasil yang lambat
==> Kandungan yang tidak selamat
==>Merendahkan kadar metabolisme

Jom saya ceritakan tentang Set Kurus Shaklee. Bagaimana ia membantu anda untuk kurus.

Set Kurus Shaklee boleh membantu terutama bagi anda yang tidak dapat menahan nafsu makan. Bagaimana?

Dalam kebanyakkan plan diet, kita mudah kehilangan lemak dan otot. Apabila kita kehilangan otot, kita juga kehilangan keupayaan untuk membakar lemak dan merendahkan kadar metabolisme. Apabila kita tidak meneruskan lagi diet tersebut, kita tidak boleh membakar kalori seperti anda lakukan sebelum ini. Sebaliknya, berat badan akan bertambah berat. Kitaran ini akan berulang setiap kali kita meneruskan diet. Ia adalah kesan yo-yo.

Set Kurus Shaklee

1) Cinch Shake Mix
Apa yang anda dapat jika mengambil Cinch Shake Mix?
Setiap kali anda minum Shaklee Cinch, anda akan mendapat 24 gram protin, 24 jenis vitamin dan mineral penting dan 6 gram serat larut.

Mengapa kandungan protien penting?

Ini kerana protien digunakan untuk membina otot dan ototlah menaikkan kadar metabolisme dan juga membakar kalori. Selain jumlah protien yang ini cukup untuk anda merasa kenyang untuk jangka masa yang lama. Hal ini membantu untuk mengurangkan pengambilan makanan.

2) Lecithin dan Omega

Lecithin Shaklee diekstrak dari kacang soya organik bukan-GMO. Setiap kapsul mengandungi 520 mg lecithin soya termasuk 80 mg koalin dan 48 mg inositol. Lecithin mebantu untuk memecahkan lemak dan kolestrol. Lecithin bertindak sebagai "pembersih" salur darah, membantu mengelmusi dan metabolisme lemak, kolestrol dan trigliserid di dalam tubuh.

Begitu juga Omega Guard. Omega Guard Shaklee ialah minyak ikan terbaik di dunia. Ia dihasilkan daripada minyak ikan paling tulen  di dunia. Ia mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi. Omega 3 yang ada di dalam Omega Guard Shaklee membantu  meningkatkan aliran darah kepada otot (muscle) semasa latihan dan membantu untuk merangsang enzim yang mengangkut lemak di mana ia boleh digunakan untuk tenaga. Maka, dengan pengambilan Omega Guard, lemak boleh disingkirkan dan boleh bertukar kepada tenaga untuk digunakan

3) Alfalfa dan Herblax

Alfalfa (Medicago Sativa)  terkenal  sebagai " Raja Segala Tumbuhan" . Tumbuhan ini sangat kaya dengan pelbagai nutrisi. Ia kaya dengan protien, asid amino, klorofil, serat 15 zat galin, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia. Dalam tujuan pengurusan berat badan, alfalfa  membantu dalam menyingkirkan lemak dan kolestrol. Kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka masa panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolestrol, mencegah sakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya Alfalfa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolestrol.

Herblax Shaklee mengandungi 9 herba semulajadi: alfalfa leaves, senna leaves, anise seed, blue malva flower, buckhorn bark, licorice root, rhubarb root, fennel seed dan culver's root. Herba ini bertindak menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut dan ia terbukti membantu untuk meransang usus untuk mempercepatkan proses pemberhishan secara lenbut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita.

4) Cinch Energy Tea Mix
Cinch Energy Tea Mix mengandungi Matcha Green Tea Powder, Red Tea Extract, White tea Extract dan Rooibos Red Tea Extract. Energy Tea Mix ini adalah penggalak tenaga semulajadi. Ia ditambah dengan taurina yang membnatu meningkatkan tenaga dan ketahanan badan. Ia tidak mempunyai gluten, tiada perisa tiruan, pewarna dan bahan pemanis. Ia sangat selamat untuk diambil.



Produk: Herb Lax, Lecithin, Cinch Energy Tea Mix dan Cinch Shakle Mix

Omega Guard Shaklee
Alfalfa dan Herblax

TESTIMONIAL SET KURUS SHAKLEE YANG DOKONGSI OLEH PARA PENGGUNA SET KURUS SHAKLEE DARI GROUP SECRET SHAKLEE KAMI



klik untuk gambar yang lebih jelas

klik untuk gambar yang lebih jelas

klik untuk gambar yang lebih jelas

Ramai yang sudah berpuas hati dengan hasilnya. Anda bila lagi??

Dapatkan berat badan anda yang anda mahukan.
Jangan berlengajh lagi.

Pembelian SET KURUS SHAKLEE dengan saya, anda layak untuk:

1) mendapat jadual makan yang ekslusif
2) akan dijemput ke group BURN THE FAT CLUB di bawah kelolaan saya
3) FREE EBOOK Tips Kawal Nafsu
4) FREE Ebook Buang 5 KG dalam masa 5 minggu
5) Consultation PERCUMA melalui Whatsup

Berminat boleh hubungi saya di:
SMS/Whatsup: 012-6891597
Email :hidayazakaria@yahoo.com










Friday, September 27, 2013

Resepi ESP Shaklee Yang Sangat Sedap

Kini ramai yang menggemari ESP Shaklee dan ramai juga berminat untuk mengetahui tentang resepi ESP Shaklee. Jom saya kongsikan.

Di bawah adalah antara resepi yang boleh dicuba.




ESP + Air suamESP+ Fresh Milk (sama ada susu kotak atau susu tepung)
ESP + Fresh Milk + kurma
ESP + SusuAnmum
ESP + Performance Drink Shaklee + MealShake Shaklee
ESP + Nesvita 3in1
ESP + jus twister tropicana
ESP + Ribena
ESP + any fruit juice ( tembikai, epal, lobak putih,peria,pegaga)
ESP + Milo/Horlicks
ESP + sirap bandung
ESP + fresh milk + 1sudu madu + 1sudu oat + 1sudu serbuk koko (blend) 
ESP + KOKO + OAT


ESP + Vico/Milo + Oat


ESP + Performance Drink


ESP + Milo/Serbuk Coklat Cadbury + SUSU HL
ESP + kurma + oat+ susu tepung + madu + air msk (blend)
ESP + kurma + kismis + badam + fresh milk
ESP + meal shakes + MILO
ESP + Nestle Bliss 
ESP + Kurma + nestum (bukan 3 in 1) + mealshakes + susu tepung 
ESP + kurma + badam + avocado + ais(blend sekali)

Berminat untuk dapatkan ESP?




Masker Vitamin E Shaklee


Bagi yang suka bermasker, boleh cuba masker menggunakan Vitamin E Shaklee dan ESP.
Ramai yang sudah cuba. 
Jom bermasker untuk memastikan kulit lebih cantik



Untuk maklumat lanjut boleh hubungi:


Wednesday, September 25, 2013

Kebaikan Lecithin Shaklee Yang Menjadi Kegilaan Ramai

 Lecithin Shaklee sudah menjadi kegilaan di Malaysia. Apa tidaknya, lecithin kerap "OUT OF STOCK" sepanjang tahun ini. Apa kebaikan Lecithin ini. Jom saya kongsikan.


Lecithin adalah Nature’s Emulsifier (Pengemulsi Semulajadi). Ia membantu badan menyerap nutrien larut lemak seperti Vitamin A,D,E, K, Beta Caretone.Ia boleh didapati dari tisu binatang dan tumbuhan (plant)
KHASIAT DAN KEGUNAAN LECITHIN

1.FUNGSI UTAMA
 
  • untuk proses metabolisma kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids)
  • Lecithin memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol
  • Ia membantu menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL)
  • Membantu mengawal paras triglycerides
  • Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah.
  • Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol



2. PENTING UNTUK FUNGSI OTAK

  • Acethylcholine penting untuk fungsi otak - berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman dsb
  • Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. Jika bekalannya cukup, maka fungsi-fungsi ini dapat dilakukan. Jika tidak fungsi itu akan tergugat. Acethylcholine dihasikan dari cholin. Cholin mudah diperolehi dari LECITHIN

  • Lecithin meningkatkan bekalan cholin dan acethylcholine – kerana 30% otak adalah lecthin, dan 70% lemak di hati (liver) adalah lecithin



3. UNTUK KAUM TUA
  • Lecithin amat diperlukan bagi mereka yang uzur oleh sebab angina, stroke (angin ahmar) dan sakit-sakit yang biasa dialami oleh kaum tua
  • Mengurangkan berlakunya masalah pembuluhan tersendat punca darah tinggi, sengal sendi, sejuk kaki dsb


4. UNTUK PENGHADAMAN
  • Lecithin diperlukan untuk menghasilkan bahan kimia yang dipanggil bile daripada kolesterol. Bile amat penting untuk proses penghadaman


5. UNTUK SEL
  • Lecithin penting untuk mengangkut, menghantar bahan-bahan lemak dari makanan ke sel-sel
  • Choline & lecithin menguatkan selaput sel-sel neuron dan semua sel-sel tubuh badan kita


6. UNTUK KESIHATAN KARDIOVASCULAR (SISTEM JANTUNG)

  • · Fungsi utama lecithin adalah sebagai “Fat Emulsifier “ ia amat penting untuk perlindungan sistem jantung.
  • · Ia amat mujarab jika di ambil bersama-sama GLA Complex dan Omega Guard


HASIL PENYELIDIKAN (R&D)

  • Lecithin daripada soyabean berkesan memecahkan deposit kolesterol
  • Lecitin daripada telor boleh tetapi tidak bergitu berkesan


MENGAPA LECITHIN SHAKLEE

  • Kacang soya – sumber semulajadi yang terpilih.
  • Kapsulnya mempunyai ciri-ciri lecithin sebagaimana di anugerahkan oleh alam
  • Tiada pengawet, perwarna, perasa tiruan
  • Kepekatannya.
  • - 1 kapsul : 520 mg lecithin
  • 78 mg phosphatidycholine
  • 47 mg phosphatidylinositol


berminat untuk mencuba?


Set Kehamilan Shaklee Vitamin Terbaik Untuk Ibu-Ibu Mengandung

Set Kehamilan Shaklee telah mendapat tempat di hati ibu-ibu mengandung di Malaysia sekarang. Dengan kemudahan internet tanpa sempadan kini, ibu-ibu kini mudah mendapat info yang tepat tentang kehamilan.  



Memang tidak dapat dinafi, minggu-minggu terawal hamil, ibu akan mudah muntah, pening dan sebagainya. Apa yang berlaku itu  merupakan kesan dari perubahan hormon dalam tubuh si ibu. Namun, ibu perlu mengambil makanan yang lengkap untuk pastikan kandungan mendapat nutrisi yang sepatutnya. Set Kehamilan Shaklee adalah set vitamin ibu mengandung terbaik untuk para ibu yang sedang mengandung. Kenapa? Mari saya jelaskan.



Set Kehamilan Shaklee terdiri dari 
Vitalea, B Complex, Ostematrix (Calsium), Vita C, Omega Guard dan ESP

Setiap vitamin mempunyai peranan untuk tumbesaran bayi dalam kandungan dan untuk memastikan ibu juga berada dalam kesihatan yang optimum ketika mengandung.

Antara vitamin yang perlu diambil ialah:

Vita-Lea (120 tablet)
Antara vitamin-vitamin yang terkandung dalam Vita-lea ialah

Vitamin A
  • Mengelakkan rabun malam
  • Membina sel otak
  • Mengelakkan kelesuan
*Umum mengetahui bahawa Vitamin A boleh menjadi toksik jika diambil berlebihan. Oleh itu vitamin A diambil dalam bentuk multivitamin, dan jika perlu hanya ambil dalam bentuk pro-vitamin A.

Vitamin E
  • Menjaga saraf dan otot
  • Mengelakkan keguguran
  • Sebagai antioksidan
*Shaklee Vita-E Shaklee tidak disarankan kepada ibu hamil kerana dosnya yang tinggi

Vitamin K
  • penting untuk pembekuan darah
  • mengurangkan risiko pendarahan
Zat Besi
  • Membantu masalah anemia dan mudah pitam
  • komponen utama dalam sel darah merah yang menghantar oksigen ke seluruh badan untuk memastikan kelangsungan hidup
  • menghasilkan lebih banyak darah bagi menyokong keperluan khasiat pemakanan diri sendiri dan juga tumbesaran bayi
B Complex (120 tablet)

 B Complex sepatutnya mengandungi kesemua 8 jenis vitamin B termasuklah asid folik. Namun biasanya kita selalu dengar tentang asid folik sahaja. Apakah kepentingan vitamin-vitamin B yang lain?

Vitamin B1 (thiamine)
  • membina jaringan fungsi saraf, otot dan otak.
  • menukarkan glukosa dan protein dalam makanan kepada tenaga
  • mengelakkan diabetes
Vitamin B2 (riboflavin)
  • menjaga kekuatan myelin iaitu saraf yang menyambungkan maklumat
  • menguatkan fungsi otak
Vitamin B3 (niasin)
  • memberi tenaga, mengelakkan kelesuan
  • mengurangkan perasaan stress dan tertekan
  • memberi ketenangan
Vitamin B5 (pathotenic acid)
  • mengelakkan kekejangan otot
Vitamin B6 (pyriodoxine)
  • membantu mengelakkan komplikasi semasa hamil seperti kelahiran pramatang dan pre-eklampsia
  • memberi tenaga
  • menghilangkan rasa lesu
Vitamin B9 (folic acid)
  • penting dalam sintesis DNA dan pembahagian sel di awal kehamilan
  • mengurangkan risiko spina bifida pada bayi
  • menjaga fungsi saraf
  • mengelakkan kurang darah

Vitamin B12 (cyanocobalamin)
  • mencegah anemia
  • menjaga kesihatan kulit
  • mencegah kelesuan
Vitamin C (Sustained Released)

  • Membantu menyerap zat besi
  • Membantu dalam sintesis protein
  • Mencegah komplikasi semasa hamil seperti kelahiran yang kurang berat badan, anemia, etc.
  • Mencegah selesema
Ostematrix (terdiri daripada Vitamin D, Kalsium dan Magnesium)

Vitamin D
  • penting dalam penyerapan kalsium
  • mengelakkan penyakit reput tulang kepada ibu dan anak yang dikandung
  • mengelakkan kekejangan otot
Kalsium
  • Ibu hamil memerlukan 1000-1300mg kalsium setiap hari
  • penting untuk pembekuan darah
  • menstabilkan transmisi impuls saraf
  • untuk merehatkan otot sewaktu berlakunya kontraksi
  • kalsium yang tidak mencukupi meningkatkan risiko praeklampsia iaitu gejala tekanan darah tinggi
  • mengelakkan masalah kekejangan
Magnesium
  • membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang dan menguatkannya
  • Kekurangan magnesium dapat mengakibatkan kejang betis dan perut, keguguran dan melahirkan pra-matang

Omega Guard (DHA dan EPA)
  • membantu pembentukan otak bayi
  • mengandungi DHA dan EPA yang penting untuk perkembangan otak dan mata bayi
  • mengawal paras kolesterol untuk ibu
  • mengurangkan simptom kuat pelupa
 Energizing Soy Protien (ESP Shaklee)
  • Kompisis vitamin utama dalam susu ibu ialah protein. Protein adalah makanan sel..
  • Protein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu.
  • Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan.
  • Protien bantu pembinaan hormon, enzim dan antibodi. Selain itu protein dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.
  • Boleh beri tenaga kepada si ibu dalam tempoh masa yang panjang

Semoga dengan usaha pengambilan vitamin-vitamin ini, ibu-ibu mengandung dapat melalui proses kehamilan dengan tenang dan bahagia. Amin.


Bagi yang mahu mencuba set kehamilan shaklee ini, boleh hubungi saya melalui saluran di bawah:



Friday, September 13, 2013

Promosi Shaklee September 2013


Promosi Produk Shaklee untuk bulan September jatuh kepada 

CoQ Health 

**tepuk-tepuk**


Honestly saya sangat happy bila produk CoQ Health ni dah ada kat pasaran. Actually my mom ada sakit jantung, so harus lah beli untuk mak. 


Alhamdulillah dah masuk botol ke-2. Mak cakap so alhamdulillah rasa bertenaga nak buat kerja.

Alhamdulillah :)

Sape tak seronokkan bila mak kita sihat?? 



Retail price RM 124

Nak Terbaik? 

PM saya cepat2

Daya
SMS/Viber/WeChat/Line: 012-6891597
hidayazakaria@yahoo.com


Thursday, August 15, 2013

Set Kurus Shaklee (Budget)

Set Kurus Shaklee Budget memang mendapat sambutan ramai. Tak menang tangan nak layan. Alhamdulillah :)

Syukur, ramai dah yakin dengan Shaklee. Yang paling seronok, ada juga nak jadi ahli sebab nak harga yang lebih murah.

Jom saya ceritakan apa fungsi both item yang hot ni ??



Kenapa Lecithin dan Alfalfa menjadi kegilaan ramai wanita comel di Malaysia dan apa fungsinya?

LECITHIN

Lecithin Shaklee diekstrak dari kacang soya organik bukan-GMO. Setiap kapsul mengandungi 520 mg lecithin soya termasuk 80 mg koalin dan 48 mg inositol. Lecithin mebantu untuk memecahkan lemak dan kolestrol. Lecithin bertindak sebagai "pembersih" salur darah, membantu mengelmusi dan metabolisme lemak, kolestrol dan trigliserid di dalam tubuh.


ALFALFA COMPLEX 


Alfalfa (Medicago Sativa)  terkenal  sebagai " Raja Segala Tumbuhan" . Tumbuhan ini sangat kaya dengan pelbagai nutrisi. Ia kaya dengan protien, asid amino, klorofil, serat 15 zat galin, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia. Dalam tujuan pengurusan berat badan, alfalfa  membantu dalam menyingkirkan lemak dan kolestrol. Kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka masa panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolestrol, mencegah sakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya Alfalfa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolestrol.


Wah...kebaikan yang semestinya harus kita REBUTTTTT.....

Sapa nak kurus?? Angkat keyboard !! hehehe...

Sapa nak, cepat hubungi saya!!






Tuesday, July 16, 2013

Kekal Cergas di Bulan Puasa dengan Shaklee


Assalamualaikum WBT,

Selamat menyambut Ramadhan Al Mubaraq.

Bagaimana puasa 6 hari yang lepas? 
Ada yang rasa tidak bertenaga dan lesu? Rasa letih dan terlalu dahaga?

Jangan risau, Shaklee ada penyelesaiannnya.

Memperkenalkan produk set Combo Ramadhan yang terdiri daripada

Energizing Soy Protien (ESP) dan Performance Drink (PD)

Gabungan ESP dan PD boleh membantu anda:

~bertenaga untuk tempoh masa yang lebih panjang
~bantu anda, rasa kenyang dgn lebih lama
~bantu anda dari kurang rasa lesu
~bantu ada dari dehidrasi, so tak de lah rasa haus sangat.


PD sangat sesuai diambil sebelum pergi Tarawih juga. Sangat membantu anda untuk kekal cergas....

Sesuai diambil oleh
**wanita mengandung
**wanita yang menyusukan anak
**wanita berkerjaya
**individu yang banyak travel
**individu yang susah untuk bersahur nasi
**individu yang berkerja tempat panas
**warga emas
**kanak-kanak yang baru belajar puasa
**individu yang cepat gastrik
**individu yang cepat penat


pastikan Ramadhan kali ini, anda rasa lebih cergas !!!





Di sini saya kongsikan testimonial mereka yang mengambil:

~Energizing Soy Protien
~Performance Drink
~Meal Shake (utk kanak-kanak 6-12 tahun)

TESTIMONIAL PUASA PRODUK SHAKLEE










Harga retail rm 230

nak harga super duper murah??
cepat 

sms/wassup di 012 6891597 atau email ke hidayazakaria@yahoo.com

TERIMA KASIH!!

Thursday, July 4, 2013

Kebaikan GLA Complex Shaklee

GLA (asid linolenik gamma) adalah salah satu komponen kimia yang terkandung dalam minyak bunga borage. Borage oil mengandungi GLA yang lebih banyak dari EPO (evening primrose oil) iaitu sebanyak 25% berbanding 10% GLA dalam EPO. Kepekatan yang tinggi dalam GLA Complex Shaklee memberi byk kebaikkan kepada kesihatan wanita dan lelaki.

Apa yang istimewanya GLA Complex Shaklee, ia turut mengandungi vitamin E minyak biji bunga matahari yang kaya dengan asid lemak Omega-6.

Apa yang GLA Complex boleh bantu anda??

Boleh tgk photo di bawah..





Berminat boleh 

SMS/Wassup : 012-6891597
Email:hidayazakaria@yahoo.com



Saturday, June 8, 2013

CoQ Health Plus (CoQ 10 Shaklee) Produk Baru Shaklee di Malaysia

Alhamdulillah, selesai sudah National Conference Shaklee yang berlansung di Sunway Resort and Spa. Walaupun saya tidak dapat pergi, namun sharing dari sahabat-sahabat yang pergi, sangat mengujakan. 
Paling best, tahun ni Shaklee ada produk baru!!! CoQ Heath Plus. 
Produk yang sangat-sangat di tunggu-tunggu.

Jom saya share, what's the benefit :)

*****************************************************************
Co-Q10 memainkan peranan yang penting dalam pengeluaran tenaga di dalam sel-sel badan. Ia juga bertindak sebagai antioksidan yang larut lemak.

Peranan yang paling penting bagi Co-Q10:


Untuk kesihatan jantung

- Rawatan dan pencegahan penyakit kardiovaskular, termasuk aterosklerosis (arteri tersumbat).
- Mengurangkan kekerapan  "angina episode" dan menguatkan otot jantung.
- Meningkatkan kualiti hidup dan kemandirian untuk orang-orang yang menghadapi kegagalan jantung kongestif.
- Tekanan darah pada pesakit dengan tekanan darah tinggi.


Untuk kanser
Doktor telah menggunakan Co-Q10 untuk merawat kanser payudara dan kesihatan sokongan kepada pesakit yang menerima kemoterapi.

Bagi diabetes
Co-Q10 boleh meningkatkan insulin berita pengeluaran-baik untuk pesakit kencing manis

Untuk kesihatan pergigian
Co-Q10 juga telah digunakan dengan keputusan yang baik untuk merawat gejala distrofi otot dan penyakit gusi:

Untuk kesihatan mental
Kajian makmal menunjukkan bahawa pesakit dengan penyakit Parkinson boleh mendapat manfaat daripada Co-Q10 tambahan.

Untuk penurunan berat badan
Kegemukan juga boleh dikaitkan dengan kekurangan Co-Q10. Kajian menunjukkan bahawa suplemen Co-Q 10 boleh mengurangkan berat badan dan ia telah dicadangkan bahawa Co-Q10 boleh memberi manfaat dalam rawatan pesakit dengan sindrom keletihan kronik.

Untuk kesuburan 
Dalam kajian yang melibatkan lelaki subur, Co-Q10 telah dikaitkan dengan peningkatan dalam jumlah sperma, motilitas sperma lebih baik dan kadar yang mengalakkan kadar kesuburan yang lebih baik

Untuk statin (kolesterol dadah) pengguna
Co-Q10 boleh melindungi daripada kesan-kesan sampingan dari ubat-ubatan seperti beta-blockers dan beberapa antipsikotik. Pengambilan ubat-ubatan yang kerap boleh mengganggu sintesis koenzim Q10 dalam tubuh.

Gejala kekurangan CoQ 10

Penghasilan CoQ 10 adalah sangat terhad dalam badan. Penghasilan CoQ10 pada manusia, dilakukan oleh sel-sel dalam tubuh. Penghasilan CoQ 10 dalam badan melibatkan satu proses- yang melibatkan 17 langkah- yang memerlukan nutrien yang berikut: riboflavin (B2), niacinamide (B3), asid Pantothenic (B5), pyridoxine (B6), cobalamin (B12), asid folik, vitamin C, dan banyak unsur-unsur surih yang lain. Oleh itu, terdapat banyak cara sintesis yang kompleks koenzim Q10 boleh diganggu. Ada kemungkinan bahawa ramai orang yang mempunyai masalah kesihatan yang mengalami kekurangan ko-enzim Q10 disebabkan pengambilan makanan yang tidak mencukupi nutrien yang diperlukan dan / atau pengambilan satu atau lebih ubat-ubatan yang mengganggu sintesis koenzim Q10.

Tanda-tanda kekurangan koenzim Q10 termasuk: -

- Kegagalan jantung kongestif
- Tekanan darah tinggi
- Angina
- Prolaps injap mitral
- Strok
- Jantung aritmia, - cardiomyopathies
- Kekurangan tenaga
- Gingivitis
- Dan kelemahan umum sistem imun.

Co-enzim Q10 terlibat dalam pengeluaran tenaga. Kekurangan CoQ10  memberi kesan kepada jantung dan sistem kardiovaskular kerana jantung adalah otot yang paling banyak menggunakan tenaga. Hasil beberapa kajian menunjukkan bahawa kegagalan jantung kongestif adalah disebabkan kekurang co-enzim Co Q10.

Kasihi jantung anda dengan CoQ Health Plus Shaklee, hari ini.



*****************************************************************


Mahu mencuba?


Hubungi:


Daya 

012-6891597
hidayazakaria@yahoo.com

Saturday, May 25, 2013

Produk Anti Penuaan Shaklee : VIVIX

Tahukah anda bahawa kita boleh tua sebelum usia?
Bagaimana untuk ELAK perkara ini?

Sebenarnya, tubuh kita terdiri dari sel-sel yang tidak terbilang jumlahnya. Sel-sel kita menajalani ‘kehidupan’ sepertimana manusia sendiri, misalnya bernafas, makan dan berkumuh.



Sel kita memerlukan pemakanan seimbang yang optimum untuk kekal sihat dan kuat. Sel dalam tubuh kita ni menjalani ‘cycle’ yakni baikpulih, mati dan menggantikan sel yang mati dengan sel baru.

3 keadaan yang mungkin berlaku semasa penggantian sel:
>>Sel mati digantikan dengan sel yang lemah kerana kurang nutrien. Proses   ini dinamakan degenerasi. Kanser dikatakan berpunca dari keadaan ini.
>>Sel mati digantikan dengan sel yang sama dengan yang asal.
>>Sel mati digantikan dengan sel yang lebih baik, lebih kuat, lebih gagah! Inilah proses janasemula atau juga dikenali sebagai anti-penuaan.

Bagaimanakah fungsi sel-sel kita menjadi lemah dan ‘tidak cantik’?

Salah satu faktor utama ialah dari pemakanan yang kita makan. Makanan yang ditapis hingga hilang nilai nutrien, yang tinggi kalori kosong, tinggi gula dan sebagainya merosakkan sel-sel kita. Faktor lain ialah pencemaran alam termasuk udara dan juga pemikiran yang terbeban dengan tekanan dan stress.

Anti penuaan bukanlah untuk menolak proses tua meniti usia, tetapi ia adalah untuk memastikan sel kita sentiasa sihat agar tubuh kita tidak mudah mendapat penyakit yang berkaitan dengan aktiviti penuaan ini.
  • Penyakit berkaitan jantung
  • Penyakit berkaitan otak
  • Kekurangan tenaga di peringkat sel
  • Penyakit berkaitan sistem imun

Ayuh pelihara sel kita dari kerosakan DNA yang menghasilkan “typo” dalam pangkalan genetik kita.
DNA typo

‘Kesalahan ejaan genetik’ ni, menurut ahli sains, mendedahkan kita kepada pelbagai jenis penyakit kanser dengan setiap ‘kesalahan ejaan’.

Perlukah kita menunggu hingga makin banyak ‘silap-eja’ dalam DNA kita?
Oleh itu jagalah aktiviti, pemakanan dan amalan rohani.



Dapaatkan jus anti penuaan, Vivix Shaklee, OFFER BULAN INI (Mei 2013):
Beli 2 botol Vivix & dapatkan KEAHLIAN SHAKLEE PERCUMA
Beli 6 botol Vivix, dapatkan PERCUMA 1 BOTOL VIVIX dan KEAHLIAN PERCUMA

sumber



Puan Daya @ Ibu Iman,

012-6891597
hidayazakaria@yahoo.com
FB: Norhidaya Zakaria
Fan Page: Sihat Itu Nikmat