Tuesday, February 28, 2012

Mengapa Perlu Minum Banyak Air Apabila Mengambil Supplemen


Setiap orang yang mengambil supplement Shaklee (tak kira jenis apa) dinasihatkan minum air yang banyak, sekurang-kurangnya 3L sehari. Kenapa begitu banyak?

Lebih-lebih lagi bila mengambil vitamin untuk tambah susu, kenapa kena minum air banyak? Bukankah nak banyakkan susu memang kena minum banyak air? Kalau dah memang kena minum banyak air buat apa ambil supplement lagi? :)

Fakta-fakta yang perlu diketahui tentang kaitan air dan supplement semulajadi Shaklee:

  1. Supplement semulajadi Shaklee membebaskan toksin dari tubuh, dan memperbaiki sel-sel yang rosak. Air amat diperlukan dalam proses ini, jika tidak anda akan mengalami keadaan yang dinamakan healing crisis.
  2. Pengambilan supplement adalah dalam bentuk concentrated iaitu kandungan yang sangat pekat. Kekurangan air akan menyebabkan darah menjadi pekat. Oleh itu perlu banyak minum air. Umpama mengacau sesudu gula dalam sebiji cawan dan sesenduk gula. Satu senduk gula pasti tidak sesuai dilarutkan dalam sebiji cawan, jadi ia memerlukan bekas yang lebih besar iaitu jag.
  3. Berbeza dengan mengambil vitamin dari sumber organik semulajadi (buah-buahan asli), buah-buahan tidak memerlukan air yang banyak kerana ia sendiri sudah mengandungi air. Tahap kepekatan nutrient dalam sebiji buah jauh lebih rendah dari sebiji pil vitamin. Bayangkan sebiji pil Vita-C 500mg Sustained Released sama dengan 7 biji oren. Berapa banyak air dalam 7 biji oren tu?

Oleh itu, apabila mengambil supplement Shaklee, takat pengambilan air mestilah ditambah, melebihi kadar biasa. Biasanya kami mencadangkan 3L air sehari. Saya sendiri minum 2L air kosong hanya sebelum waktu tengah hari. Jadi bolehlah bayangkan berapa banyak air saya minum sehari. Walau bagaimanapun, sekiranya anda tak mengambil sebarang supplement, dinasihatkan agar tidak meminum air dengan kadar sedemikian, kerana ia boleh mencairkan nutrient dalam tubuh. Dalam beberapa keadaan, air yang berlebihan boleh mengurangkan susu badan.

Kredit: vitaminsemulajadi.com


Sebarang pertanyaan dan tempahan produk, boleh hubungi saya di hidayazakaria@yahoo.com atau SMS/WhatsApp ke 0126891597. Dengan pembelian dari Blog sihathijau247 anda berhak mendapat konsultasi PERCUMA.


Monday, February 20, 2012

Ada Apa dalam Susu Ibu

Sahabat Yang Dikasihi,

Ibu-ibu yang baru melahirkan anak, disarankan untuk melakukan penyusuan ekslusif untuk tempoh 6 bulan pertama dan digalakkan untuk meneruskan penyusukan anak sehingga 2 tahun. Hal ini kerana, ia memberi kebaikan kepada bayi dan ibu. Kenapa yer? Untuk bayi, dengan meminum susu ibu, ia boleh melindungi bayi daripada jangkitan dan mengurangkan kadar masalah kesihatan termasuk obesiti dan asma. Bagi ibu-ibu yang menyusukan bayi pula, ia amat membantu untuk mengecutkan rahim, dan mempercepatkan pendarahan untuk berhenti selepas bersalin. Lagipun, penyusuan boleh mengurangkan risiko kanser payudara dan kanser ovari.

Rasanya semua orang tahu, susu ibu merupakan pemakanan terbaik untuk bayi. Banyak khasiat dalam susu ibu yang membantu melindungi bayi daripada jangkitan dan penyakit. Protein susu dalam susu ibu adalah lebih mudah dihadam berbanding susu formula atau susu lembu. Dan, kalsium dan zat besi dalam susu ibu lebih mudah diserap.

Jom kita tengok apa yang ada dalam susu yang istomewa ini?

1) Protein

Salah satu komponen besar susu ibu adalah protein. Malah, terdapat dua jenis protein yang terdapat dalam susu manusia, yang dipanggil "whey protein", dan "protein kasein".Walau bagaimanapun, susu ibu adalah lebih mudah bagi bayi untuk mencerna. Susu ibu adalah sekitar 60 hingga 80 peratus protein whey. Protein ini fungsinya untuk mencegah jangkitan pada bayi anda.

Laktoferin

Protein ini adalah protien yang sangat penting untuk saluran usus bayi anda. Ia menghalang pertumbuhan bakteria dan yis yang memerlukan zat besi untuk hidup. Secara tak langsung boleh mengurangkan risiko untuk mendapat serangan penyakit oleh bayi. Ia juga merupakan satu kuasa besar yang berkesan sebagai anti-pengoksidaan, anti-kulat, anti-bakteria, anti-virus, anti-radang, agen anti-kanser dan ejen untuk meningkatkan imunisasi.

Molekul Laktoferin

Komponen asid amido untuk manusia dan lembu dalam laktoferin

Lysozyme

Merupakan enzim antimikrobial, didapati dalam susu ibu. Bahan ini mempunyai kesan penting kerana ia menentukan jenis bakteria yang boleh hidup dalam saluran usus. Menariknya, tahap lysozyme dalam susu tidak terjejas dengan pemakanan ibu. Bermaksud ia sentiasa ada dan tidak merosot kandungannya.

Faktor bifidus

Fungsi Faktor bifidus dalam susu ibu adalah untuk menyokong pertumbuhan Lactobacillaceae, iaitu bakteria bermanfaat yang melindungi bayi daripada bakteria dan parasit berbahaya. Bayi yang menyusu dengan susu ibu mempunyai tahap lactobacillus sepuluh kali lebih besar daripada yang bayi yang diberi susu formula.

Secretory IgA

Susu ibu sangat kaya dengan immunoglobin. Salah satu immunoglobin yang penting dipanggil Secretory immunoglobin A (slg A). IgA ini mempunyai keupayaan untuk mengikat bahan-bahan asing (termasuk bakteria berbahaya) supaya mereka boleh dihapuskan dari badan. SlgA banyak melindungi tekak, hidung dan telinga serta saluran gastrousus. Kolostrum (susu pekat berwarna kuning) yang keluar dari payu dara ibu pada awal kelahiran mempunyai slg A yang tinggi. Ia juga membantu untuk memberi perlindungan terhadap E. Coli dan juga alahan. Imunoglobulin lain, termasuk IgG dan IgM, di dalam susu ibu juga membantu melindungi daripada jangkitan bakteria dan virus.


2) Lemak

Susu ibu juga mengandungi beberapa lemak yang sangat bermanfaat. Terutamanya, Omega 3 lemak seperti DHA dan AA. Lemak ini adalah untuk membantu kerja-kerja otak bayi, memastikan bahawa sistem imun berfungsi dan membantu dalam pengambil vitamin larut lemak. Walau bagaimanapun, jenis lemak boleh dipengaruhi oleh diet ibu.Lemak untuk perkembangan otak.

3) Karbohidrat
Laktosa merupakan sejenis karbohidrat utama yang ditemui dalam susu ibu. Dianggarkan 40% jumlah kalori adalah dari susu ibu. Laktosa membantu untuk mengurangkan jumlah bakteria yang tidak sihat di dalam perut, meningkatkan penyerapan kalsium, fosforus, magnesium dan. Ia membantu untuk melawan penyakit danmenggalakkan pertumbuhan bakteria sihat dalam perut.

4) Vitamin

Jumlah dan jenis vitamin dalam susu ibu secara langsung berkaitan dengan pengambilan vitamin oleh ibu. Disebabkan itu, ibu menyusu perlu mendapatkan pemakanan yang berkhasiat termasuk vitamin. Vitamin larut lemak, termasuk vitamin A, D, E, dan K, adalah penting untuk kesihatan bayi. Vitamin larut air seperti vitamin C, riboflavin, niasin, dan asid panthothenic juga penting. Selalunya, ibu-ibu yang mengandung telah dibekalkan dengan vitamin secukupnya untuk memastikan tumbesaran bayi dan kesihatan adalah normal di dalam kandungan. Ia juga merupakan persiapan untuk menyusukan bayi apabila bayi lahir nanti.

Lihat betapa, berkhasiatnya susu ibu. Semua khasiat yang diperlukan oleh bayi ada dalam susu ibu. Alhamdulillah. Jom kita sokong penyusuan susu ibu!

Set Vitamin Penyusuan Shaklee

Sahabat Yang Dihormati,

Perjalanan penyususan bagi setiap ibu-ibu yang menyusu memang berbeza. Tidak semua ibu-ibu bertuah mempunyai susu yang banyak. Dan tidak semua ibu-ibu yang menyusu dikelilingi oleh orang menyokong penyusuan susu ibu. Namun semua itu bukanlah satu penghalang untuk semua ibu menjayakan penyususan khas untuk anak mereka. Jom saya kongsikan set penyususan vitamin Shaklee yang menjadi pilihan ibu-ibu menyusu di Malaysia.

Empat set itu ialah

1. Set B (Set Penyusuan Bersama Alfalfa)

  • Mengandungi Multivitamin dengan dengan zat besi, Vitamin B, vitamin C, dan Alfalfa
  • Sesuai untuk ibu yang TIDAK mempunyai masalah penyusuan
  • Tujuan utama mengambil supplement ialah untuk memperkayakan nurisi dalam susu ibu
  • Alfalfa membantu menghasilkan susu ibu dengan lebih cepat
  • Sesuai untuk ibu yang mempunyai masalah sembelit dan masalah keputihan
  • Bagi bayi yang mempunyai masalah eczema, set ini dapat membantu
  • Kurang sesuai untuk ibu-ibu yang baru melahirkan / berpantang kerana tidak sesuai untuk bayi yang mengalami jaundice dan ada sesetengah bayi mengalami sedikit cirit dengan alfalfa.
2. Set Eu Four Pack ( Set Penyusuan Bersama Kalsium, Tanpa Alfalfa)


  • Mengandungi Multivitamin dengan dengan zat besi, Vitamin B, vitamin C, dan Kalsium
  • Sesuai untuk ibu-ibu yang mengalami kemeruduman susu ketika haid (PMS)
  • Sangat membantu menghasilkan susu dengan cepat.
  • Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang tidak minum susu dan alah kepada laktose.
  • Kalsium Shaklee lebih dikenali dengan nama Ostematrix adalah formula lengkap kalsium, magnesium dan vitamin D.
  • Selain itu set ini membantu si ibu cergas, bertenaga walau kurang tidur selain diperlukan untuk saraf, pembentukan tulang dan gigi.
3. Set E (Set Penyusuan Bersama Kalsium dan Alfalfa)


  • Mengandungi Multivitamin lengkap dengan zat besi, Vitamin B, vitamin C, Kalsium dan Alfalfa
  • Set ini memberi kesan yang lebih yang tidak kurang bagusnya kerana kandungan Alfalfa yang mempunyai khasiat protien di dalamnya.


4. Set 3M

  • Mengandungi Multivitamin lengkap dengan zat besi, Vitamin B, Vitamin C, Kalsium, Alfalfa dan Energizing Soy Protien.
  • Sangat dicadangkan untuk ibu yang mengalami masalah penyusuan.
  • Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari… maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau ketiadaan zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali.
  • Set yang paling sesuai untuk ibu yang mempunyai stok yang sedikit, atau yang tidak mempunyai stok susu yang banyak
  • Bagi ibu-ibu yang baru mula nak menyimpan stok ini adalah pilihan yang tepat
  • Set yang paling sesuai untuk ibu yang ingin relaktasi / induce relactation -contohnya ibu telah berhentikan menyusui anak, jika mengamalkan set ini, bersedia untuk pam dengan kerap bagi stimulasi susu, bersama2 tips yang saya bagi, insyaAllah penyusuan boleh dimulakan semula dengan syarat ibu kuat berusaha.
Perjalanan penyusuan dua tahun ini menuntut ibu menyusu secara kerap atau pam secara konsisten dan melengkapkan tubuhnya dengan zat dan nutrisi yang boleh diperolehi melalui pemakanan yang sihat. Namun berapa ramai ibu-ibu hari ni yang betul-betul menjaga pemakanan yang berkhasiat? Apa yang ibu makan, itulah yang disalurkan kepada anak melalui susu ibu. Supplement sangat membantu mengisi ruang kosong dalam tubuh ibu terutama bagi yang mempunyai kekangan untuk amalkan pemakanan mengikut piramid makanan yang disarankan.


Sudah tahu yang mana kalian perlukan.

Jom tempah sekarang! Ia pasti berbaloi.

Sebarang pertanyaan dan tempahan produk, boleh hubungi saya di hidayazakaria@yahoo.com atau SMS/WhatsApp ke 0126891597. Dengan pembelian dari Blog sihathijau247, anda berhak mendapat konsultasi PERCUMA.

~Kita hanya mampu berusaha, Allah jualah yang mengizin segalanya~


Sunday, February 19, 2012

Menjayakan Penyusuan

Sahabat Yang Dikasihi,

Sejak akhir-akhir ini, banyak kempen yang dilaksanakan untuk menggalakkan ibu-ibu untuk menyususkan anak kecil mereka. Masyarakat kini sudah tahu kepentingan untuk menyusu bayi dengan susu ibu. Tambahan pula, banyak kedai-kedai bayi yang menyediakan peralatan untuk mengepam bagi ibu yang bekerja. Di Malaysia kini, terdapat beberapa hospital-hospital kerajaan dan swasta yang mendapat gelaran "Hospital Rakan Bayi" yang mana, mereka sangat menyokong dan menggalakan penyusuan ibu dan staf-staf di sana boleh memberi konsultansi tentang penyususan. Maka, tidak hairanlah kini, rata-rata ibu yang mempunyai anak kecil sangat bersemangat untuk menyusukan anak mereka walaupun selepas kembali bekeja nanti.

Saya juga yang mempunyai seorang anak kecil, masih lagi menimba ilmu tentang penyususan. Ye lah, kalau boleh nak anak ramai dan perlu terus korek ilmu tentang penyusuan.


Jom saya kongsikan tips penyusuan yang berjaya:

1) Memakan makanan yang sihat



Pemakanan ibu sangat mempengaruhi kualiti susu ibu. Apa yang ibu makan, itu lah yang anak dapat. Waktu berpantang, ibu yang menyusu tidak digalakkan mengambil makanan yang berangin dan sejuk. Hal ini ditakuti akan memberi kesan kepada bayi seperti angin dan cirit-birit. Sewaktu berpantang, ibu boleh mengambil ikan, ayam dan sayur-sayuran. Namun cuba elakkan makanan seperti timun, kubis, nenas, makanan pedas dan sebagainya. Selepas berpantang, ibu perlu mengambil makanan yang cukup khasiat dari segi karbohidrat, lemak, protien, vitamin dan mineral. Banyakkan makan buah-buahan dan sayur-sayuran. Pemakanan yang sihat dan seimbang dapat membantu memberi kesihatan badan pada ibu dan secara tidak langsung dapat menghasilkan susu yang berkualiti untuk bayi.


2) Banyakkan minum air.
Ramai yang melarang ibu selepas bersalin minum air yang banyak. Betul tak ibu-ibu? Mungkin kerana risau ibu akan merasa sejuk. Sebenarnya, ibu yang menyusukan anak, perlu minum air sekurang-kurangnya 2 Liter satu hari. Ini untuk menggantikan segala bendalir yang telah keluar dari badan ibu melalui urin dan peluh.



3) Rehat dan Tenang
Ibu-ibu yang menyusu perlulah banyak berehat. Ini kerana , jika ibu stess, penghasilan susu akan terganggu. Semasa menyusu atau pengepam, perlulah berfikiran tenang, ingat memori indah bersama anak. Fikirkan perkara-perkara yang gembira supaya susu lebih banyak terhasil. Emosi ibu semasa menyusukan anak amat mempengaruhi penghasilan susu.


4) Mendapatkan sokongan
Bukan semua ibu, mempunyai susu yang banyak terutama pada awal kelahiran anak. Saya juga begitu. Tapi ia bukanlah satu halangan untuk meneruskan penyusuan. Dapatkan sokongan dari kawan-kawan yang pernah, sedang dan suka untuk menyusukan anak. Kalau tak ada, cari di internet, nama-nama peer counselor untuk penyusuan. Di Malaysia, terdapat ramai lactaion councelor (LC) dan peer councelor (PC). InsyaAllah mereka akan membantu anda.



5) Dapatkan maklumat tentang penyusuan
Di internet kini, terdapat ribuan artikel tentang penyusuan. Pelbagai forum dibangunkan seperti susuibu.com untuk membincangkan masalah tentang penyususn. Cuba sertai mereka. Jangan rasakan masalah anda tiada penyelesaian. Sentiasa berfikiran positif. Lebih digalakkan ibu-ibu yang bakal melahirkan anak pergi ke kelas-kelas asas tentang penyusuan yang dianjurkan oleh kedai-kedai penyusuan bayi seperti My Scriptory Box, Mom's Little One, Sara Kid dan banyak lagi. Di situ, mereka akan mengajar ibu A-Z tentang penyusuan. Cedok ilmu banyak-banyak ketika itu.

6) Tawakal kepada Allah
Sesunggunya rezeki itu dari Allah. Setelah berusaha, banyakkan doa kepada Allah. Sesungguhnya, Allahlah tempat kita meminta. InsyaAllah dengan niat murni kita untuk menyusukan anak, Allah akan memudahkan jalan untuk kita.


Semoga Berjaya Sahabat!

~Ibu Iman~

Thursday, February 16, 2012

DTX Complex

DTX Complex

Shaklee DTX ComplexTM mengandungi satu campuran proprietari ekstrak daripada gabungan ekstrak biji benih pokok susu tisel, schizandra, ekstrak dendalion, cendawan reishi, kunyit dan articok.

Satu gabungan Shaklee yang unik di mana formula ini mengandungi ekstrak benih milk thistle yang ditunjukkan dalam satu penyelidikan ia dapat menyokong keupayaan badan untuk membentuk protein-protein yang diperlukan dalam regenerasi pembentukan semula sel-sel hati. Ia juga mengandungi cendawan Reishi dan Schizandra Chinensis yang mempunyai ciri-ciri antioksidan serta Dandelion, Kunyit dan Artichoke untuk membantu memelihara aliran hempedu.*


• Digunakan secara tradisional untuk tonik hati.*

Tiada perasa tiruan, pemanis, warna-warna, atau bahan pengawet tambahan.

GLA Complex

GLA Complex

Minyak Borage, Minyak Bunga Matahari dan Vitamin E

GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E.

Menggalakkan rasa kelegaan semasa kitaran haid bulanan
Biasanya, asid gamma linolenik digunakan secara tradisional bagi melegakan kesakitan semasa datang haid, sakit kepala, mengatur kitaran haid dan melegakan tanda-tanda putusnya haid. *

Tiada perisa, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

1Fann YY, Chapkins RS.Importance of dietary gamma-linolenic acid in human health and nutrition. Journal of Nutrition. 7998;128:1411-1414

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Tidak digalakkan bagi perempuan mengandung.

Vita-Lea For Children

Vita-Lea for Children (Chewable)

  • Membekalkan 19 vitamin dan mineral perlu
  • Sumber kalsium pembina tulang
  • Baik untuk kesihatan
  • Bekalan harian untuk vitamin B

Meal Shake

Meal Shakes

Hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga:
• Sarapan segera yang berkhasiat
• Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli
• Hidangan segera untuk para atlet
• Kudapan menarik pada bila-bila masa
• Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium

Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.


Perfomance Drink

Performance Drink

Minuman Hidrasi Tulen - Sebelum, Semasa dan Selepas latihan

Penghilang Dahaga untuk Si Juara
Penyahhidratan merupakan penyebab biasa bagi kelesuan dan tahap pencapaian yang kurang memberangsangkan bagi para atlet. Shaklee Performance® terbukti secara klinikal untuk menyokong tahap hidrasi berbanding air. Tambahan pula, Performance mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman hidrasi yang lain.

Campuran Elektrolit OPTI-LTYE™ proprietari dengan campuran unik karbohidrat kami dapat memberikan tenaga segera dan berkekalan bagi menyokong hidrasi optimum.

Terbukti secara klinikal
Ujian makmal terhadap atlet dengan pencapaian cemerlang menunjukkan yang Performance Shaklee dapat:
Mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan
hidrasi
Memberikan spektrum elektrolit yang menyeluruh termasuk
kalsium dan magnesium (bukan untuk jenama unggul)
Memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan
keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina.

Dapatkan yang Terbaik, Serlahkah yang Terbaik
Nutrisi untuk para atlet sukan Shaklee memberikan apa yang tubuh anda perlukan; sebelum, semasa dan selepas latihan, dengan formula yang terbukti secara klinikal dapat membantu anda bertahan lebih baik, berlatih lebih lama dan kembali bertenaga dengan lebih cepat.

Jaminan Ketulenan Shaklee
Tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis atau sebarang bahan pengawet tambahan.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.



Wednesday, February 15, 2012

Energy Tea Mix

Energy Tea Mix

Energy Tea Mix merupakan adunan proprietari teh Putih, merah dan hijau matcha.

Teh eksotik putih, merah dan hijau matcha dipetik dan diadun dengan berhati-hati untuk mewujudkan minuman luar biasa hebat. Ia dapat meningkatkan tenaga secara semulajadi dan rasa nyaman.

• Selamat, peningkatan tenaga semulajadi. Diminum secara panas atau sejuk.
• Merupakan alternatif minuman bergula dan kopi terbaik.
• Peningkatan tenaga segera.
• Bungkusan mudah bagi setiap satu hidangan

Tanpa perasa, pewarna dan pemanis tiruan.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Cinch

Cinch

Cinch™ Shake memberi jawapan segera dan sihat kepada persoalan "Apa yang harus saya makan untuk sarapan pagi?" atau "Apa yang harus saya makan untuk makan tengah hari?". Cinch™ Shake merupakan minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan.

  • Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa seperti santapan manis/ pencuci mulut

  • Mengandungi Cinch Pro™ iaitu suatu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusina

  • Diperkaya dengan Leucine™ untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badan

  • Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian bagi membolehkan anda berasa puas dan kenyang

  • Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian

  • Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga

  • Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting

  • Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan

  • Soya bukan GMO


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Peppermint-Ginger Plus


Peppermint-Ginger Plus

Nyaman dan Melegakan

Halia merupakan herba terbaik dalam memelihara saluran penghadaman dan mempunyai ciri-ciri semulajadi yang nyaman dan dapat melegakan senak perut. Pudina pula merupakan herba yang membantu dalam menggalakkan sistem penghadaman secara sihat dengan melegakan dan menyamankan perut.

Shaklee peppermint Ginger Plus mengandungi herba asli pudina, halia, jintan hitam dan jintan manis untuk rasa yang nyaman dan melegakan. Pil-pil juga boleh dihancurkan dan dicampur dengan air panas untuk minuman herba semulajadi.

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


HerbLax

Herb-Lax

Menyokong Keseimbangan *
Diet yang kaya dengan serat, air yang mencukupi dan senaman yang tetap, dapat memberi sumbagan kepada pembuangan air besar yang teratur. Pada masa-masa yang tertentu, Herb-Lax yang lembut boleh membantu.

  • Julap lembut untuk kegunaan sekali-sekala*

  • Menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut bagi membantu proses semulajadi tubuh badan*

  • Daun Senna telah digunakan secara tradisional sejak beribu tahun dahulu sebagai julap semulajadi*

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Garlic

Garlic

Kajian makmal menunjukkan yang Allicin, sebatian yang terdapat di dalam bawang putih, mempunyai pelbagai manfaat termasuk dalam memberi sokongan untuk mengekalkan tahap kesihatan mikro organisma lain dalam:

  • Memelihara tahap kesihatan mikro organisma penting.*

  • Formulasi Shaklee yang unik.*

  • Menggabungkan faedah kesihatan bawang putih dengan faedah antioksidan spearmint dan rosemary.*


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Fiber Plan

Serbuk serat semulajadi yang tidak berperisa sangat kaya dengan Vitamin C dan sesuai dibancuh dengan jus buah-buahan, susu dan minuman yang lain.

  • Setiap hidangan mengandungi 4 g serat larut air


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Vivix

Vivix

Revolusi Terbaru dari Shaklee
Vivix™ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.

Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.


Bakal dipatenkan tidak lama lagi. Bahan-bahan utamanya telah diuji secara klinikal dan ianya eksklusif untuk Shaklee.


sumber: Shaklee

Zinc Complex

Zinc Complex




Metabolik Semulajadi

Zink hadir di dalam semua sel tubuh badan sebagai sebahagian daripada tindakbalas enzim di mana ianya terlibat di dalam pelbagai aktiviti biokimia.

  • Satu tablet membekalkan 100% Nilai Harian bagi zink.

  • Zinc adalah faktor di dalam mengekalkan kesihatan yang baik, dan membantu tubuh badan memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein.

  • Dirumus dengan zink glukonat yang mempunyai bio yang tinggi di dalam bes alfalfa dan barli panggang.

  • Dengan rumusan sayur-sayuran.


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.


Omega Guard

Omega Guard


OmegaGuard membekalkan asid lemak omega-3 yang berpotensi ultratulen dengan spektrum penuh bergred farmaseutikal.

Penyelidikan menunjukkan bahawa paras asid lemak omega-3 yang tinggi dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular di samping membantu memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal.*

Ultratulen dan Bergred Farmaseutikal
OmegaGuard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.*

Minyak Ikan Terbaik Di Dunia
Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak.*


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Sumber; Shaklee

Tuesday, February 14, 2012

Energizing Soy Protein

Energizing Soy Protein

Membekalkan tenaga berkekalan dengan protein berasaskan tumbuhan yang berkualiti tinggi

Energizing Soy Protein merupakan sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yang secara semula jadi rendah lemak, bebas kolestrol dan kaya dengan asid amino penting. Ia terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya.

  • Tumbuhan berprotein yang berkualiti tertinggi dengan kandungan 14 gram protein soya sihat dan 500mg kalsium bagi setiap hidangan
  • Membantu mengekalkan kepejalan otot
  • Glisemik rendah yang dapat membantu mengekalkan gula dalam darah yang normal
  • Membantu menyokong sistem imun, mengekalkan tahap kolestrol normal

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Sumber: Shaklee

Alfalfa

Alfalfa Complex


Alfalfa atau nama saintifiknya, Medicago sativa merupakan satu tubuhan yang mempunyai pelbagai zat. Akar tunjangnya yang mengunjur ke bawah sedalam 6 meter untuk mencari pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementara daunnya mengumpul klorofil dalam amaun yang banyak melalui proses fotosintesis yang semulajadi.

Alfalfa Complex merupakan suatu Formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee dalam 1950-an. Kami hanya menggunakan alfalfa terbaik yang tumbuh di California yang kaya dengan pelbagai jenis zat, termasuk kalsium, fosforous, zat besi, dan magnesium serta klorofil, bioflavonoid, pelbagai mineral surih dan vitamin.
  • Sumber semula jadi dari alfalfa
  • Setiap hidangan mengandungi 300mg kalsium bersamaan dengan segelas susu
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Sumber: Shaklee

Carotomax (Beta Carotene)

Carotomax (Beta Carotene)

Carotomax merupakan makanan tambahan yang mempunyai Vitamin A (beta carotene). Kenapa Carotomax ini penting

1) Ia Melindungi Sel-Sel dari Dalam

Perlindungan antioksida dapat ditingkatkan dengan pengambilan CarotoMax Shaklee. Shaklee mengambil perlindungan anti oksida yang terdapat pada buah-buahan, sayur-sayuran dan tanaman lain melalui cara pengasingan, penyaluran dan pembentukkan kerotin secara semulajadi. *

2) Karotenoid yang paling berkhasiat

  • Purata pengambilan karotenoid, lutein, lycopena dan beta-karotena adalah 8 mg setiap hari manakala CarotoMax pula dapat membekalkan lebih 13 mg daripada karotenoid yang paling berkhasiat.

  • Membantu mengekalkan kesihatan badan secara umumnya dalam jangkamasa panjang serta kesihatan mata*

  • Biasanya disimpan dalam organ-organ tubuh kerana ia bersifat larut dalam lemak.

  • Mengandungi ekstrak yang unik daripada tomato, ekstrak biji benih anggur, ekstrak brocoli bertunas, minyak jagung, minyak palma dan marigold.

    Dalam CarotoMax mengandungi karotenoid menyamai dengan

  • Beta Karotena Sama dengan 102 porsi Pisang
  • Lycopena sama dengan 714 porsi Aprikot
  • Lutein dan Zeaxanthin sama dengan 285 porsi pink grapefruitAlpha karoten sama dengan 89 porsi Raspberi
  • Alpha karoten sama dengan 89 porsi Raspberi
  • Sumber: Shaklee

    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.


Lecithin

Lecithin

Lecithin merupakan pengelmusi semulajadi. Ia sangat membantu badan untuk menyerap nutrien larut lemak seperti Vitamin A, D, E dan K. Lecithin boleh didapati dari telur, jagung dan kacang soya. Antara kegunaan lecithin adalah:
  • untuk proses metabolisme-kolestrol, triglycerides dan lemak darah. Lecithin akan memecahkan serta mencairkan lemak terutama kolesterol.
  • membantu mengawal paras triglycerides
  • membantu memecahkan lemak dalam badan dan mengurangkan lemak yang menyelaputi pembuluh darah.
  • mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolestrol.
  • penting untuk fungsi otak kerana ia mengandungi kolina.

Vitamin E

Vita-E Complex

Selain Vitamin C, Vitamin E juga adalah antioksidan. Golongan wanita selalu dikait
kan dengan Vitamin E kerana ia menjadikan kulit lebih cantik, tona sekata dan berseri. Umumnya Vitamin E berfungsi sebagai:
  • penghalang proses pengoksidaan untuk melindungi kerosakan sel
  • membantu sel-sel dalam tubuh untuk menyerap oksigen
  • melambatkan proses penuaan
  • mencegah Vitamin A dan C dari dimusnahkan
  • berperanan untuk mencegah kanser

Keistimewaan Vita-E Complex Shaklee
  • 400 IU Vitamin E dari sumber semulajadi
  • mengandungu 10 mcg selenium sebagai pelengkap bagi menyempurnakan aktiviti vitamin E
  • menggunakan kapsul gel yang lembut

Monday, February 13, 2012

OsteMatrix (Kalsium-Magnesium)

Oste-Matrix

Semua orang tahu kalsium adalah nutrisi penting untuk tulang dan gigi yang sihat. Antara kepentingan kalsium adalah untuk:

  • mengekalkan kesihatan tulang dan gigi
  • mencegah osteoporosis (tulang reput)
  • membantu pengecutan otot jantung
  • penghantaran maklumat saraf dan pembekuan darah
  • melegakan pedih ulu hati
  • membantu individu yang mengalami masalah tekanan darah tinggi.
  • kesuburan
  • melancarkan sistem jantung dan aliran darah.

Keistimewaan OsteMatrix Shaklee

  • 1,000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semula jadi
  • 400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya
  • 400 IU (100% DV) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium
  • Kaplet bersalut yang mudah ditelan