Monday, October 24, 2016

10 Kebaikan Aloe Vera Yang Ramai Orang Tidak Tahu

Assalamualaikum WBT dan salam seantero dunia.

Anda gembira hari ini? Saya gembira dan saya mahu sebarkan rasa bahagia ini. 
Senyum sikit.....hihihi. Haa...kan comel sikit. Orang banyak senyum awet muda tau.

Alhamdulillah, ok lah hari ini saya ingin berkongsi 10 kebaikan mengamalkan pati aloe vera. Saya yakin masih ramai lagi di luar sana yang belum tahu kebaikan aloe vera. Teruskan membaca jika anda nak sihat dan muda remaja selalu :).Bila sebut aloe vera, orang akan fikir ia boleh guna untuk cepatkan sembuh luka, rua,kulit terbakar dan lain-lain. Sebenarnya aloe vera is more than that. Kredit to blog sihatnote


10 Kebaikan Aloe Vera Yang Ramai Orang Tidak Tahu


Jus Aloe Vera adalah suplemen berkhasiat dengan lebih dari 200 sebatian bermanfaat termasuklah Komplek Antrakuinon yang mempunyai ciri-ciri anti-keradangan dan mengurangkan kesakitan. Jus Aloe Vera adalah sangat selamat untuk diminum dan ia juga adalah sangat pelbagai guna. Ia diperbuat daripada 96.2% Aloe tulen. Oleh kerana itu ianya juga dipanggil "adaptogen" kerana ia boleh menyesuaikan diri dengan keperluan badan. 

Terdapat banyak manfaat meminum Jus Aloe Vera kerana faktanya ia secara semulajadi mengandungi banyak nutrien yang berbeza: 12 vitamin (B1, B2, B3, B6, B12, C, E), 20 mineral dan 18 asid amino. Semua nutrien ini adalah sangat seimbang dalam nisbah yang ideal untuk membantu badan dalam upaya penyembuhan sendiri dan pembaikkan dalaman.

Antara SEPULUH manfaat meminum Jus Aloe Vera adalah:

1. Detox (Penyahtoksik)
Kini, dengan pencemaran udara, air yang kotor dan makananan yang tidak sihat seperti ayam segera, sayur yg disembur racum  (tidak ditanam secara organik), pengumpulan toksin dalam badan kita boleh menyebabkan kesihatan fizikal dan mental terjejas. Toksin ini boleh menyebabkan kita mudah untuk dijangkiti penyakit seperti penyakit jantung, keradangan, masalah kulit, dll. Amalan meminum Jus Aloe Vera akan memberikan banyak vitamin dan mineral yang diperlukan oleh badan untuk melakukan proses penyahtoksikan. Ini kerana, Aloe Vera mempunyai kebolehan semulajadi untuk membuat detoksifikasi pada sistem badan. 

2. Sistem Penghadaman yang Sihat 
Sistem penghadaman yang sihat akan memastikan bahawa badan kita menyerap sebanyak boleh nutrisi daripada makanan yang kita makan. Jus Aloe Vera mempunyai kebolehan detoksifikasi semula jadi; mengamalkan minuman Jus Aloe Vera akan meningkatkan keteraturan usus dan meningkatkan upaya penyerapan protein. Ia juga membantu mengurangkan jumlah bakteria jahat dan ragi (yis) dalam usus kita. Aloe vera juga telah terbukti membantu mengurangkan dan melegakan pedih hulu hati dan masalah pencernaan yang lain. 

3. Sokongan Imunisasi Secara Semulajadi
Aloe Vera adalah kaya dengan anti-oksidan - ia menggalakkan imunisasi semulajadi melawan radikal bebas dalam tubuh kita. Radikal bebas adalah sebatian tidak stabil yang dihasilkan daripada kesan sampingan daripada metabolisme sistem badan kita. Radikal bebas ini menyebabkan pelbagai penyakit, dan juga menyumbang kepada proses penuaan. Amalan meminum Jus Aloe Vera dapat memberikan tubuh kita bekalan anti-oksidan yang mencukupi, yang boleh merangsang dan meningkatkan sistem kekebalan tubuh kita. 

4. Mengurangkan Keradangan 
Jus Aloe Vera Gel mengandungi 12 bahan-bahan yang boleh melambatkan atau menghalang keradangan, tanpa apa-apa kesan sampingan dan juga menyokong kutuhan sendi dan pergerakan otot.

5. Kolagen dan Pembaikkan Elastin untuk Kulit yang Sihat 
Jus Aloe Vera mempunyai bekalan yang kaya dengan bahan-bahan mentah untuk diet anda, yang boleh menghasilkan dan mengekalkan kulit yang benar-benar sihat dan anjal. Kulit akan terganti dengan sendirinya setiap 28 hari. Menggunakan nutrisi daripada Aloe Vera, kulit boleh menggunakan nutrien ini setiap hari untuk membantu memerangi kesan-kesan penuaan. Aloe Vera juga membantu dalam melegakan kulit melecur, luka dan iritasi kulit. 

6. Mengawal Berat Badan dan Tahap Tenaga 
Jus Aloe Vera secara semula jadi membantu badan membersihkan sistem penghadamannya. Diet seharian kita meliputi banyak bahan-bahan yang boleh menyebabkan kelesuan dan keletihan. Jika diminum secara tetap, Jus Aloe Vera menghasil perasaan yang tenang yang boleh mengurangkan tekanan perasaan (tekanan yang terhasil kesan daripada keletihan), membolehkan tahap tenaga meningkat dan membantu mengekalkan berat badan yang sihat. 

7. Membekal Dos Harian Vitamin dan Mineral yang Mencukupi
Jus Aloe Vera mengandungi vitamin A, B1, B2, B6, B12 (Aloe Vera adalah salah satu daripada beberapa tumbuhan di dunia yang mengandungi vitamin B12), C, E, Asid Folik dan Niacin . Tubuh manusia tidak boleh menyimpan beberapa vitamin ini, jadi kita perlu bekalkan mineral ini secara tetap melalui diet kita. Mineral yang terdapat dalam Aloe Vare termasuk Kalsium, Sodium, Zat Besi, Kalium, Copper, Zinc, Manganese, Magnesium, Chromium dan banyak lagi. Memang banyak nutrisi yang baik dalam Jus Aloe Vera ini sebenarnya!

8. Asid Amino 
Tubuh manusia memerlukan 20 asid amino untuk membina protein; daripada jumlah 20 itu, 8 asid amino adalah sangat penting kerana badan tidak boleh menghasilkannya secara sendiri. Aloe Vera mengandungi 19 asid amino, dan 7 daripadanya asid amino yang sangat penting. Oleh itu meminum  Jus Aloe Vera dapat menambah bekalan asid amino harian badan anda.

9. Penjagaan Gigi 
Aloe Vera sangat membantu kesihatan mulut dan gusi kita kerana sifatnya yang anti-bakteria. Aloe Vera mengandungi vitamin dan mineral yang menggalakkan pertumbuhan sel dan penyembuhan. Aloe Vera sangat membantu dalam menyembuhkan pendarahan gusi dan ulser mulut. 

10. Lebih Baik daripada Supplemen Tambahan
Kajian terbaru telah menunjukkan bahawa mengamalkan pemakanan yang sihat untuk diet kita adalah jauh lebih baik daripada mengambil supplemen tambahan. Ini kerana makanan yang sihat kaya dengan vitamin dan mineral semulajadi. Berita baiknya adalah  Jus Aloe Vera dianggap sebagai makanan yang sihat, bukan supplemen yang dihasilkan dengan mesin.  

Aloe Vera Gel Dari Forever Living

Terdapat banyak jus aloe vera di luar sana. Namun apa yang membezakan pati aloe vera dari Forever Living?

Produk Forever Living diiktiraf dari banyak badan-badan yang penting. Antaranya.

1. International Aloe Science Council
2. Islamic Food and Nutrition Council of America (IFANCA)
3. ISO14001: Environmental Management System
4. ISO9001-2000: Quality Management System
5. OHSAS 18001-1999: Workplace Health and Safety
6. KOSHER
7. Symbol of National Quality (Taiwan)
8. PETA Cruelty Free
9. Food and Drug Administration (FDA)
10. Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)
11. Suprbrands Award (Singapore & Hong Kong)
12. National Biotechnology & Medical Care Quality Award (Taiwan)
13. NFS International (GMP)
14. NFS International (GMP for Sport)
15. Malaysia Halal Cert

InsyaAllah, pati aloe vera gel Forever Living selamat untuk di minum dan anda sebenarnya menikmati aloe vera yang tulen! Apa yang lebih bagus ia ditanam secara organik.

Saya yakin dengan mengamalkan aloe vera ini anda akan merasa lebih sihat kerana ia menjaga kesihatan usus kita dan banyak lagi.

Dapatkan segera...orang lain dah makin sihat, kita bila pulak kan.


Ingin merasa kebaikan aloe vera ini? Hubungi  Taip " Aloe Vera" ke 012-6891597. Saya tunggu :)

No comments:

Post a Comment