Saturday, May 25, 2013

Produk Anti Penuaan Shaklee : VIVIX

Tahukah anda bahawa kita boleh tua sebelum usia?
Bagaimana untuk ELAK perkara ini?

Sebenarnya, tubuh kita terdiri dari sel-sel yang tidak terbilang jumlahnya. Sel-sel kita menajalani ‘kehidupan’ sepertimana manusia sendiri, misalnya bernafas, makan dan berkumuh.Sel kita memerlukan pemakanan seimbang yang optimum untuk kekal sihat dan kuat. Sel dalam tubuh kita ni menjalani ‘cycle’ yakni baikpulih, mati dan menggantikan sel yang mati dengan sel baru.

3 keadaan yang mungkin berlaku semasa penggantian sel:
>>Sel mati digantikan dengan sel yang lemah kerana kurang nutrien. Proses   ini dinamakan degenerasi. Kanser dikatakan berpunca dari keadaan ini.
>>Sel mati digantikan dengan sel yang sama dengan yang asal.
>>Sel mati digantikan dengan sel yang lebih baik, lebih kuat, lebih gagah! Inilah proses janasemula atau juga dikenali sebagai anti-penuaan.

Bagaimanakah fungsi sel-sel kita menjadi lemah dan ‘tidak cantik’?

Salah satu faktor utama ialah dari pemakanan yang kita makan. Makanan yang ditapis hingga hilang nilai nutrien, yang tinggi kalori kosong, tinggi gula dan sebagainya merosakkan sel-sel kita. Faktor lain ialah pencemaran alam termasuk udara dan juga pemikiran yang terbeban dengan tekanan dan stress.

Anti penuaan bukanlah untuk menolak proses tua meniti usia, tetapi ia adalah untuk memastikan sel kita sentiasa sihat agar tubuh kita tidak mudah mendapat penyakit yang berkaitan dengan aktiviti penuaan ini.
  • Penyakit berkaitan jantung
  • Penyakit berkaitan otak
  • Kekurangan tenaga di peringkat sel
  • Penyakit berkaitan sistem imun

Ayuh pelihara sel kita dari kerosakan DNA yang menghasilkan “typo” dalam pangkalan genetik kita.
DNA typo

‘Kesalahan ejaan genetik’ ni, menurut ahli sains, mendedahkan kita kepada pelbagai jenis penyakit kanser dengan setiap ‘kesalahan ejaan’.

Perlukah kita menunggu hingga makin banyak ‘silap-eja’ dalam DNA kita?
Oleh itu jagalah aktiviti, pemakanan dan amalan rohani.Dapaatkan jus anti penuaan, Vivix Shaklee, OFFER BULAN INI (Mei 2013):
Beli 2 botol Vivix & dapatkan KEAHLIAN SHAKLEE PERCUMA
Beli 6 botol Vivix, dapatkan PERCUMA 1 BOTOL VIVIX dan KEAHLIAN PERCUMA

sumberPuan Daya @ Ibu Iman,

012-6891597
hidayazakaria@yahoo.com
FB: Norhidaya Zakaria
Fan Page: Sihat Itu Nikmat

No comments:

Post a Comment