Baru-baru ini kecoh dengan satu artikel yang mengatakan bahawa mengambil produk soya adalah bahaya.
Setelah sekian lama, mengambil soya, saya agak terperanjat dengan kenyataan ini.
Jadi saya terus mengkaji, apa yang menyebabkan soya boleh jadi bahaya.
Terdapat pelbagai jenis soya di pasaran. Samada di supermarket atau pasar malam. Ada dalam bentuk serbuk, cecair, dalam kotak dan sebagainya. Adakah soya yang kita ambil selamat?
Adakah kacang soya kegemaran anda…
Ditanam secara organik?
Tidak menjalani proses genetik (Bukan GMO)?
Mengandungi 9 asid amino penting?
Dalam proses pembuatan untuk menghasilkan soya yang
mengasingkan, kepingan soya dihancurkan dan dibasuh dengan air, bukan alkohol?
Bahan anti-thyroid/anti-pertumbuhan disingkirkan?
Diproses tanpa haba?
Ditambah dengan kalsium? (ketika minyak dikeluarkan, ia
menjadi makanan berasid – dineutralkan bila kalsium ditambah)?
Sekiranya anda mendapati semuanya atau kebanyakannya TIDAK,
maka inilah masanya untuk anda mendapatkan minuman soya yang terjamin dengan
ciri-ciri di atas.
Apakah penerangan di sebalik ciri-ciri di atas?
KACANG SOYA TIDAK ORGANIK (menggunakan baja kimia, pestisid,
etc) – mengandungi khasiat yang rendah tapi tinggi nitrat. Kandungan nitrat
yang tinggi membawa risiko KANSER!!!
KACANG SOYA GMO -
lebih murah untuk menghasilkannya, dan lebih berisiko kepada kesihatan
pengguna kerana ia menghasilkan toksin!
9 ASID AMINO - adalah penting untuk proses penghasilan
hormon, antibodi dan enzim. Kekurangan asid amino perlu ini menjadikan tubuh
kita kurang berkesan untuk menjalankan proses-proses penting dalam tubuh.
KACANG SOYA DIPROSES DENGAN ALKOHOL – mengurangkan kadar
isoflavone hingga 88%! Isoflavone adalah bahan yang mengurangkan risiko kanser.
Ia juga penting dalam tindakan hormon dan jisim tulang.
BAHAN ANTI-TIROID & ANTI-PERTUMBUHAN – menyebabkan
fungsi tubuh terganggu dalm meningkatkan risiko kanser.
KACANG SOYA YANG DIPANASKAN - merosakkan kandungan
proteinnya!
KACANG SOYA YANG DIPROSES (DIBUANG MINYAKNYA) – menjadi
berasid. Kalsium yang ditambahkan akan menjadikannya neutral semula.
Sanggupkah anda merisikokan diri dengan mengambil langkah
yang tidak selamat, sedangkan anda sebenarnya ingin menjaga kesihatan? Mungkin
anda dah pernah baca tentang risiko penyakit kanser yang disebabkan oleh soya..
seperti yang digembar-gemburkan.
Dapatkan soya yang berkualiti dan selamat.
Energizing Soy Protien Shaklee adalah dari sumber yang selamat. Energizing Soy Protein Shaklee telah diiktiraf di seluruh dunia dengan menjalankan kajian klinikal yang paling banyak ke atas produk dan protein kualiti tinggi yang diperbuat daripada tumbuh-tumbuhan. Ia mengandungi hanya kacang soya non-GMO (tidak diubahsuai secara genetik) yang diproses di bawah suhu rendah. Selain itu, setiap tin 1kg ESP berasal dari 30 kg kacang soya dan ia adalah booster tenaga segera yang boleh bertahan selama berjam-jam.
Nak cuba ESP??
Cepat hubungi saya: 012-6891597
No comments:
Post a Comment